نصب و تنظيم برنامه Wingate جهت اتصال به شبکه سرور و اینترنت

نويسنده: اکبر ظعیری



بعد از راه اندازى مجدد و بالا آمدن دستگاه، آيكون برنامه wingate درسمت راست نوار وظيفه پديدار خواهد شد. كافى است دو بار روى آن كليك راست نماييد پنجره ورودى باز خواهد شد وشما براى اولين بار بدون وارد نمودن رمزى روى ok كليك نماييد.

پيامى مبنى بر اينكه بايد حتما" يك رمز ورود وارد نماييد مىآيد،در پنجره باز شده در بخش Old password چيزى ننوشته و خالى بگذاريد و يك رمز كه بتوانيد به خاطر بياوريد را در زير آن يعنى New password و همچنين مجددا" همان را در كادرConfirm new password وارد نماييد و با زدن دكمه Ok وارد برنامه شويد.

پنجره Wingate بطور پيش فرض به دو پنجره يا ناحيه تقسيم شده و در زير هر بخش سه گزينه جهت تنظيم وجود دارد.

در سمت چپ كه سه گزينه System , Services , Users قرار دارد Services را انتخاب نموده و كليك نماييد.

از بين سرويسها شما گزينه WWW proxy server و همچنين Ftp Proxy Server را بايستى انتخاب و تنظيم نماييد. جهت اين كار روى آنها به نوبت دابل كليك نموده و درسمت راست در پنجره باز شده روى بخش Connection كليك نموده و گزينه Trough cascaded proxy server را انتخاب نموده و آدرس proxy و port خط اينترنت خود را ( در صورتى كه پراكسى داشته باشد مانند شبكه مدارس ) در كادر مربوطه درج مىكنيم. ( مثلا" براى مدارس ما proxy.schoolnet.ir 3128 ) و سپس روى دكمه Save در بالاى پنجره اصلى كليك مىكنيم. و از پنجره خارج مىشويم.

بعد از ذخيره و تنظيم نمودن Wingate دقت شود كه اكنون بايد روى آيكون Internet Explorer خود بايستى كليك راست نموده و گزينه Properties را انتخاب نماييد.

و از آنجا گزينه Connection را انتخاب نماييد.

و سپس در بخش Lan Setting كليك نموده و گزينه use a proxy server را انتخاب نموده و در آنجا آدرس IP address سرور را يعنى 10.0.0.1 را نوشته و در قسمت port عدد 80 را درج نماييد. و دكمه Ok را كليك نموده خارج شويد.

حال وقتى كه دستگاه شما به اينترنت وصل مىشود برنامه اينترنت كامپيوتر شما از طريق Wingate آنرا دريافت خواهد نمود و بعدا" ياد خواهيد گرفت كه از طريق برنامه Wingate شما قادريد :اربرها را كنتر نموده و فعاليت آنها را زير نظر داشته و در صورت لزوم حتى مىتوانييد بر روى بعضى از سايتها محدويت گذاشته و آنرا غير قابل دسترسى نماييد.

نحوه تنظيم دستگاههاى موجود در شبكه جهت اتصال به شبكه

اگر تنظيمات Network Neighborhood كه قبلا" گفته شد درست تنظيم گرديده باشد و Workgroup دستگاهها با سرور يكسان باشد بعد از نصب Wingate بر روى سرور كافى است دستگاههاى موجود در سايت را يك بار راه اندازى نماييم ، دستگاهها بطور اتوماتيك وار از سرور يك Ip address خواهند گرفت. فقط كافى است جهت اتصال به اينترنت روى آيكون اينترنت ( Internet Explorer ) هر دستگاه مانند سرور كليك راست نموده و گزينه properties بخش Connection را انتخاب و در قسمت Lan settings گزينه use a proxy server را انتخاب و آدرس Ip سرور را مثلا" در مثال ما 10.0.0.1 را در آن قسمت و عدد 80 را در بخش Port درج نموده و OK را انتخاب نماييم.
حال اگر سرور به اينترنت وصل شود تماى دستگاههايى كه روى آن تنظيم شده اند و متصل مىباشند قادر خواهند بود از طريق شبكه به اينترنت وصل شوند.

تذكر:

همانطور كه قبلا" نيز گفتيم در بخش Tcp/Ip ساير دستگاهها به غير از سرور كه بطور دستى آدرس داديم بايستى گزينه پيش فرض Obtain an IP address انتخاب شده باقى بماند تا بتواند از سرور واز طريق برنامه Wingate يك آدرس دريافت نمايد. براى انكه كنترل نماييد آيا اين آدرس را گرفته است يا نه مىتوانيد در كادر Run از قسمت Start كليك كرده و با اجراى برنامه command آنرا چك نماييد.
در پنجره باز شده كافى است فرمان ipconfig را نوشته و دكمه Enter را بزيند.آدرس Ip دستگاه مشخص خواهد شد. اگر يك آدرس شبيه آدرس سرور مثلا" 10.0.0.4 را مشاهده نمايي متوجه مىشود كه اين دستگاه از سرور يك آدرس گرفته و مىتوانيد با نوشتن فرمان ping و آدرس سرور كاملا" به اتصال شبكه مطمئن شويد. يعنى هنگاميكه مثلا" فرمان زير را مىنويسيد ping 10.0.0.1 اگر سرور روشن باشد حتما" بايستى جواب يا Reply از آن به شما برسد.

نحوه استفاده از برنامه Wingate براى كنترل شبكه

اكنون در اين بخش قص داريم كمى با كاركرد بعضى از برنامه هاى Wingate آشنا شويم. به همين خاطر كافى است روى آيكون Wingate بر روى نوار وظيف دو بر كليك نموده و با نوشتن رمز ورود وارد برنامه شويد. همانطور كه گفتيم اين پنچره به طور پيش فرض در دو طرف دو پنجره جداگانه كه هر كدام نيز شامل سه بخش مىباشد را باز مينمايد.در سمت راست اگر روى Activity كليك نماييد شما مىتوانيد كاربرهاى متصل به شبكه را زير نظر داشته و حتى مشاهده نماييد وارد كدام برنامه يا سايت مىشوند.
در بخش History شما مىتوانيد فعاليتهاى كاربران خود را در تاريخهاى گذشته كنترل نماييد. ( چه ساعتي، كدام كاربر و كامپيوتر با كدام Ip آدرس وارد چه عملى انجام داده (وارد كدام سايت شده ) و چند لحظه طول كشيده و چقدر اطلاعات فرستاده يا گرفته است ) را به دقت مشاهده نماييد و با كليك راست روى صفحه ميتوانيد آنرا حذف يا ذخيره نماييد.
در بخش System messages هشدارها و ايرادهاى موجود در شبكه و برنامه جهت اطللاع آورده می شود.
اماً در سمت چپ همانطور كه ديد در بخش Services شما از سرويسها و برنامه هاى Wingate مىتوانيد استفاده ، برنامه ريزى و تنظيم نمايي مانند استفاده Wingate از پراكسى كه ديد.
در بخش users شما در صورتى كه تمايل داشته باشيد ميتوانيد گروه group و كاربر user تعريف نموده و مانند ويندوز 2000 عمل نماييد.
و در بخش System نيز شما تنظيمات برنامه و دستگاه را داريد و مىتوانيد آنرا در صورت آشنايى كامل تنظيم نماييد.

تذكر:

با كليك روى برنامه Help ( برنامه كمكى ) اين برنامه ميتوانيد از قسمتها و برنامه هاى بيشتر سود بجوييد و ما نيز در صورت امكان و حوصله در آينده نزديك سعى مىكنيم آموزش كامل و پيشرفته آنرا تهيه و تنظيم نموده و در اختيار شما عزيزان قرار دهيم.

تذكر:

در صورتى كه احساس مي كنيد برنامه Wingate شما درست كار نمىكند و تنظيمات آن بهم ريخته و احتياج داريد آنرا مجددا" نصب نماييد. حتما" قبل از uninstall روى آيكون آن در نوار وظيفه كليك راست كرده و گزينه Exite را انتخاب نموده و آنرا از فعاليت خارج نموده سپس از قسمت program files با انتخاب گزينه Uninstall برنامه را حذف و سپس مجددا" نصب نماييد.
منبع:www.schoolnet.ir